Jäädytetty mokka-toffeekakku

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jäädytetty mokka-toffeekakku

Ainekset

1 120 g ohuita piparkakkuja
2 400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 dl sokeria
4 1 rkl vaniljasokeria
5 4 dl kermaa
6 1 dl toffeeta
7 100 g suklaata
8 1 tl kaakaojauhetta
9 1 rkl kahvia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 262 g
Proteiinia 51 g
Rasvaa 270 g
Kuitua 8 g
Energiaa kJ 15326
Energiaa kcal 3663

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa pitkä vuoka kelmulla. Käytä kolme piparia koristeluun. Laita ne vuoan pohjalle kelmun päälle.

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot. Jaa vaahto kolmeen kulhoon kolmea kerrosta varten. Ensimmäinen kerros valmistetaan kahvista. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe kerma-juustoseokseen. Sulata suklaa toista kerrosta varten. Yhdistä jäähtynyt suklaa vaahtoon. Sekoita kolmatta kerrosta varten paloiteltu toffee vaahtoon.

Kokoa kakku. Kaada vuokaan ensimmäisenä kahvivaahto. Levitä vaahto vuokaan tasaisesti. Lisää piparit vieri viereen vaahdon päälle. Kaada suklaavaahto piparien päälle ja levitä. Lisää uusi kerros pipareita. Kaada toffeevaahto päällimmäiseksi. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia.

Ennen tarjoilua kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Anna pehmentyä 5–10 minuuttia, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5