Jäädytetty marenkisuklaakakku

20.1.2008
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jäädytetty marenkisuklaakakku

Gluteenittoman kakun pohja valmistetaan kananmunasta ja hasselpähkinärouheesta. Kakun suklaavaahdossa sekä koristeena on tummaa suklaata. Nauti kahvin tai teen kera!

Ainekset

15 annosta
Pohja:
1 4 valkuaista
2 2 dl sokeria
3 70 g hasselpähkinäjauhetta
Suklaavaahto:
1 150 g tummaa suklaata
2 4 keltuaista
3 4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 1 tl appelsiinikuoriraastetta halutessasi
Koristelu:
1 50 g tummaa suklaata sulatettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 320 g
Proteiinia 4 g 61 g
Rasvaa 9 g 137 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 770 11554
Energiaa kcal 184 2762

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Valmista pohja. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Kääntele pähkinäjauhe joukkoon. Kaada massa voideltuun (halk. 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes pohja on kuivunut. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Valmista vaahto. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varoen, välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset sulaan suklaaseen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita suklaa sen joukkoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella. Pane pohja takaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kaada vaahto päälle. Peitä foliolla ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota vuoasta ja koristele suklaasulalla tai -lastuilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5