Jäädytetty maitosuklaa-juustokakku

22.2.2016
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jäädytetty maitosuklaa-juustokakku

Helppotekoisin juustokakku valmistuu pakastamalla. Helpon suklaarouhekoristelun sijaan, voit lisätä kakun pinnalle hedelmiä tai marjoja.

Ainekset

12 palaa
1 180 g digestivekeksejä
2 75 g voita
Täyte
1 3 dl vispikermaa
2 200 g maitosuklaata
3 200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 2 tl vaniljasokeria
5 50 g rouhittua maitosuklaata
Pinnalle
1 50 g maitosuklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 279 g
Proteiinia 5 g 56 g
Rasvaa 31 g 369 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 618 19416
Energiaa kcal 387 4640

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. n. 23 cm) leivinpaperilla. Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella murusiksi. Kaada murut kulhoon, lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pilko suklaa kattilaan ja sulata liedellä hyvin miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Kääntele juustoseos ja suklaarouhe kermavaahtoon. Kaada seos pohjan päälle. Anna tortun jäätyä pakastimessa noin 4 tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele suklaarouheella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5