Itse tehty vadelmahillo - katso kuvalliset ohjeet ja maustamisvinkit

4.7.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itse tehty vadelmahillo - katso kuvalliset ohjeet ja maustamisvinkit

Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.

Ainekset

1 1 kg (noin 2 l) vadelmia
2 0,5 dl vettä
3 1 vaniljatanko
4 6 dl (0,5 kg) hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 550 g
Proteiinia 10 g
Rasvaa 8 g
Kuitua 37 g
Energiaa kJ 10084
Energiaa kcal 2410

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljatanko

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Puhdista purkit. Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.
  • Valmista hillo. Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
  • Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.
  • Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä. Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Vinkki: Tulosta tästä hillopurkkeihin tyylikkäät etiketit.

Vadelmahillon maustamisvinkit

Kokeile perinteisen hillon sijaan uudenlaisia makuyhdistelmiä. Valmista hillo muuten ohjeen mukaan, mutta korvaa vaniljatanko jollain seuraavista:

  • Inkivääri & pippuri: Laita 5 inkivääriviipaletta ja 1 tl mustapippureita maustepussiin ja keitä hillon joukossa.
  • Lime & salmiakki: Korvaa vesi limen mehulla ja mausta hillo turkinpippurirouheella.
  • Hunaja & chiansiemen: Sekoita ½ dl chiansiemeniä 4 dl:aan vadelmasosetta. Mausta hunajalla. Anna tuorehillon turvota 2 tuntia. Käytä viikon sisään.

Kuvalliset ohjeet

Itse tehty vadelmahillo - katso kuvalliset ohjeet ja maustamisvinkit

Puhdista purkit. Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.

Itse tehty vadelmahillo - katso kuvalliset ohjeet ja maustamisvinkit

Valmista hillo. Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

Itse tehty vadelmahillo - katso kuvalliset ohjeet ja maustamisvinkit

Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.

Itse tehty vadelmahillo - katso kuvalliset ohjeet ja maustamisvinkit

Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä. Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Teksti:
Kuvat: Satu Kemppainen
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5