Itse tehdyt jäätelövohvelit

25.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itse tehdyt jäätelövohvelit

Vohvelitötteröt syntyvät vohveliraudalla ja sorminäppäryydellä: pyöräytä kuuma vohveli kartonkimuotin ympärille ja jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Harjoitus tekee mestarin!

Ainekset

7 kappaletta
1 150 g voita
2 3 - 4 kananmunaa
3 2 dl sokeria
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 2 tl vaniljasokeria
6 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 293 g
Proteiinia 7 g 46 g
Rasvaa 21 g 146 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 597 11176
Energiaa kcal 382 2671

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Tee ensin kaksi muottia. Leikkaa kartongista halkaisijaltaan noin 12 cm:n ympyrät. Leikkaa viilto ympyrän kehältä keskelle ja pyöräytä pala tötteröksi. Kiinnitä teipillä ja päällystä alumiinifoliolla.
  2. Varaa esille ritilä ja ohut keittiöpyyhe, jota voit käyttää apuna kuuman vohvelin käärimisessä.
  3. Sulata ja jäähdytä voi.
  4. Käytä taikinaan joko 3 isoa tai 4 pienempää kananmunaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja kääntele kuivat aineet joukkoon. Kuumenna vohvelirauta. Levitä noin ¾ dl taikinaa vohveliraudan levylle. Paista kullanruskeaksi. Pyöräytä kuuma vohveli muotin ympärille. Jäähdytä ritilällä saumapuoli alaspäin. Irrota muotti, kun vohveli on kovettunut.
Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5