Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

25.9.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
2 2 dl vettä
3 500 g broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
4 1 muna
5 1 tl garam masala-mausteseosta
Keitinliemi:
1 1,5 l vettä
2 3 - 4 kanaliemikuutio
Currykastike:
1 1 iso sipuli hienonnettuna
2 1 - 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 1 - 2 rkl currya
4 2 rkl rypsiöljyä
5 3 - 4 säilykeaprikoosin puolikasta
6 0,5 tl kanelia
7 1 kanaliemikuutio
8 1,5 dl vettä
9 1 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 77 g
Proteiinia 33 g 131 g
Rasvaa 22 g 88 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 699 6795
Energiaa kcal 406 1624

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike: kuullota sipulit ja curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos sauvavatkaimella, näin saat rakenteeltaan tasaisen kastikkeen. Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauhot kulhossa kylmään veteen, anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi. Kuumenna liemi laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi (5 minuuttia). Pyörykät ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla vadille. Kaada päälle valmis kastike. Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5