Itämaiset kalapyörykät

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämaiset kalapyörykät

Aasialaisittain maustetut kalapyörykät dipataan suolaisenmakeaan mango-chilikastikkeeseen.

Ainekset

40 kappaletta
1 300 g lohifileetä
2 300 g lämminsavulohta
3 2 tl inkivääriä raastettuna
4 0,5 ruukkua korianteria
5 0,5 chiliä
6 0,5 dl makeaa chilikastiketta
7 1 kananmuna
8 2 rkl korppujauhoja
9 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
1 2 rkl margariinia tai voita
Mangodippi
1 2 dl mangososetta
2 0,5 dl korianteria hienonnettuna
3 2 rkl sweet chili -kastiketta
4 1 rkl kookoskermaa tai soijavalmistetta ("jogurttia")
5 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 29 g
Proteiinia 3 g 118 g
Rasvaa 3 g 110 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 165 6583
Energiaa kcal 39 1573

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Poista lohifileestä ja lämminsavulohesta ruodot ja nahka. Paloittele kalat laitteen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Hienonna korianteri ja chili ja lisää ne kulhoon. Lisää loput pyöryköiden aineet. Anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Siirrä massa nuolijalla toiseen kulhoon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

2. Pyöräytä massa käsin sekaisin. Muotoile siitä pyöryköitä. Kuumenna rasva pannulla ja paista pyörykät muutamassa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi välillä käännellen.

3. Hienonna dippiin tuleva korianteri. Sekoita kaikki dipin aineet keskenään.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5