Itämaiset broilerivartaat

24.3.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämaiset broilerivartaat

Kanavartaat sivellään grillauksen jälkeen itämaisella kastikkeella. Pintaan rapsakkuutta antavat seesaminsiemenet.

Ainekset

4 annosta
1 400 g broilerinleikkeitä
2 ripaus suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
Glaseerauskastike
1 pala tuoretta inkivääriä
2 1 limetin kuori
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 rkl ruokokidesokeria
5 1 rkl makeaa soijakastiketta
6 2 tl rypsiöljyä
7 2 tl seesamiöljyä
8 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Pinnalle
1 seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 28 g
Proteiinia 27 g 108 g
Rasvaa 13 g 53 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 067 4269
Energiaa kcal 255 1020

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista glaseerauskastike. Raasta kattilaan inkivääri, pestyn limetin kuori ja valkosipulinkynsi. Lisää loput ainekset. Keitä hiljalleen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
Paloittele broilerinfileet. Työnnä palat varrastikkuihin Grillaa broilerivartaita välillä käännellen kunnes ne ovat kypsiä. Sivele maustekastiketta runsaasti vartaisiin grillauksen loppupuolella. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla. Ripottele vartaiden päälle seesaminsiemeniä.
Jos käytät puisia grillivarrastikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia ennen grillaamista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5