Itämainen porkkana-ohrapatee

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämainen porkkana-ohrapatee

Ainekset

10 annosta
1 500 g porkkanoita
2 2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
3 1 rkl raastettua inkivääriä
4 3 kananmunaa
5 1 dl kookoskermaa
6 1 limetin raastettu kuori
7 1 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 138 g
Proteiinia 4 g 40 g
Rasvaa 4 g 43 g
Kuitua 3 g 26 g
Energiaa kJ 463 4627
Energiaa kcal 111 1106

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta porkkanat ja soseuta ne inkivääriraasteen kanssa. Valuta ohrasuurimot. Anna ainesten hieman jäähtyä. Sekoita porkkanasose, keitetty ohra ja munat. Sekoita joukkoon kookoskerma, raastettu limetin kuori ja mausteet.

Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1,5 l) öljyllä ja vuoraa leivinperisuikaleilla. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna pateen jäähtyä vuoassa ennen kumoamista, jotta se vielä kiinteytyy. Leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: patee porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5