Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itämainen porkkana-ohrapatee

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 rkl
Raastettua inkivääriä
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kookoskermaa
1 kpl
Limetin raastettu kuori
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta porkkanat ja soseuta ne inkivääriraasteen kanssa. Valuta ohrasuurimot. Anna ainesten hieman jäähtyä. Sekoita porkkanasose, keitetty ohra ja munat. Sekoita joukkoon kookoskerma, raastettu limetin kuori ja mausteet.

Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1,5 l) öljyllä ja vuoraa leivinperisuikaleilla. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna pateen jäähtyä vuoassa ennen kumoamista, jotta se vielä kiinteytyy. Leikkaa annospaloiksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

114

477

4,0 g

2,4 g

13,8 g

3,2 g

2,6 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Raastettua inkivääriä,

Limetin raastettu kuori,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli