Itämainen linssikeitto

19.1.2010
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämainen linssikeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 pieni sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl öljyä
4 1,5 rkl punaista currytahnaa
5 1,5 dl punaisia linssejä
6 4 dl vettä
7 3 rkl tomaattisosetta
8 2 dl kookosmaitoa
Lisäksi:
1 2 tomaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 76 g
Proteiinia 18 g 37 g
Rasvaa 29 g 58 g
Kuitua 8 g 15 g
Energiaa kJ 2 042 4085
Energiaa kcal 488 976

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan currytahna ja siivilässä huuhdellut linssit. Kääntele seosta muutaman kerran. Lisää joukkoon vesi, tomaattisose ja kookosmaito. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes linssit kypsyvät. Lisää nestettä tarvittaessa. Annostele keitto lautasille ja nosta pinnalle koristeeksi kuutioitua tomaattia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5