Italialaiset lihapullat

20.12.2008
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialaiset lihapullat

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 viipale vaaleaa leipää
3 1 dl ruokakermaa
4 1 kananmuna
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl mustapippuria
7 1 dl parmesaaniraastetta
8 muutama kuorallinen tuoretta basilikaa
Kastike:
1 1 prk tomaattimurskaa
2 1 sipuli
3 2 - 3 valkosipulin kynttä
4 1 rkl oliiviöljyä
5 1 dl valko- tai punaviiniä
6 0,5 - 1 dl lihalientä
7 basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 40 g
Proteiinia 28 g 111 g
Rasvaa 17 g 67 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 336 5345
Energiaa kcal 320 1278

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista leivästä kuori ja murenna leipä kulhoon. Sekoita joukkoon ruokakerma. Silppua basilika. Sekoita murekkeen aineet hyvin keskenään. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistokasarissa viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, viini ja tilkka lihalientä sekä silputtu basilika ja kuumenna kiehuvaksi. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista ne pinnalta kauniin ruskeiksi pannussa. Siirrä pyörykät kastikkeeseen ja hauduta kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5