Italialaiset lihapullat tomaattikastikeessa

20.12.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialaiset lihapullat tomaattikastikeessa

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl kermaviiliä
3 0,5 dl korppujauhoja
4 0,5 tl suolaa
5 0,5 tl rouhittua mustapippuria
6 1 rkl kuivattua oreganoa
7 0,5 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
8 1 dl silputtuja kivettömiä oliiveja
9 1 kananmuna
Tomaattikastike
1 1 sipuli
2 1 rkl öljyä
3 2 pakettia (à 500 g) tomaattimurskaa
4 1 dl vettä
5 1 rkl sokeria
6 1 tl kuivattua basilikaa
7 1 tl kuivattua oreganoa
8 1 rkl soijakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 116 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 28 g 113 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 955 7819
Energiaa kcal 467 1869

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon korppujauhot ja kermaviili. Lisää jauheliha ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin kookkaita pullia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä lihapullia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.Valmista tomaattikastike. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja loput ainekset. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jos kastike on liian hapanta, lisää ripaus sokeria. Siirrä lihapullat kastikkeeseen ja tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5