Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italialainen salamisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Pastaa, esimerkiksi simpukkapastaa
Vettä, suolaa
150 g
Salamimakkaraa
1 kpl
Hapahko omena
1 dl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 kpl
Sipulinvartta
2 rkl
Kapriksia
30 g
Parmesaanilastuja

Kastike:

1/2 dl
Punaista pestoa
3 rkl
Oliiviöljyä
3 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Ruukkubasilika
2 kpl
Valkosipulin kynttä
Salaatinlehtiä tai rucolaa koristeeksi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Viipaloi salami ja puolita viipaleet. Kuori ja suikaloi omena, pilko aurinkokuivattu tomaatti ja silppua sipulinvarret. Pane kaikki ainekset kulhoon. Silppua basilikanlehdet ja murskaa valkosipulit. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Koristele rucolalla tai salaatinlehdillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.5.2009
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.