Italialainen salamisalaatti

15.5.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialainen salamisalaatti

Ainekset

1 5 dl pastaa, esimerkiksi simpukkapastaa
2 vettä, suolaa
3 150 g salamimakkaraa
4 1 hapahko omena
5 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
6 2 sipulinvartta
7 2 rkl kapriksia
8 30 g parmesaanilastuja
Kastike:
1 0,5 dl punaista pestoa
2 3 rkl oliiviöljyä
3 3 rkl sitruunamehua
4 1 ruukkubasilika
5 2 valkosipulin kynttä
6 salaatinlehtiä tai rucolaa koristeeksi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 209 g
Proteiinia 71 g
Rasvaa 135 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 9801
Energiaa kcal 2343

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Piknik
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Viipaloi salami ja puolita viipaleet. Kuori ja suikaloi omena, pilko aurinkokuivattu tomaatti ja silppua sipulinvarret. Pane kaikki ainekset kulhoon. Silppua basilikanlehdet ja murskaa valkosipulit. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Koristele rucolalla tai salaatinlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5