Italialainen saksanpähkinäkakku

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialainen saksanpähkinäkakku

Ainekset

10 annosta
1 200 g margariinia
2 3 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 4,5 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 0,5 tl suolaa
7 1 rkl vaniljasokeria
8 2 pussia (140 g) saksanpähkinöitä
9 2 dl lämmintä vahvaa kahvia (espressoa)
Päällys:
1 2 dl tomusokeria
2 4 tl kiehuvaa vettä
Koristeluun:
1 saksanpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 586 g
Proteiinia 7 g 72 g
Rasvaa 27 g 272 g
Kuitua 3 g 32 g
Energiaa kJ 2 125 21250
Energiaa kcal 508 5079

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivia aineita, saksanpähkinöitä ja espressoa vuorotellen rasva-sokeriseokseen. Kaada massa voideltuun pitkulaiseen tai pyöreään irtopohjaiseen vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ennen kumoamista. Vatkaa päällyksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Koristele saksanpähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kahvikakku pähkinä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5