Italialainen jauhelihamureke

21.10.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialainen jauhelihamureke

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl maitoa
3 3 rkl korppujauhoja
4 1 kananmuna
5 1 dl parmesaaniraastetta
6 2 rkl hienonnettua basilikaa tai persiljaa
7 1 valkosipulinkynsi
8 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 1 prk (200 g) paseerattuja tomaatteja
2 2 rkl tomaattisosetta
3 0,5 tl sokeria
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 35 g
Proteiinia 29 g 115 g
Rasvaa 28 g 112 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 679 6716
Energiaa kcal 401 1605

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita maito, korppujauhot, kananmuna ja parmesaaniraaste. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnetut yrtit, raastettu valkosipulinkynsi ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin leivinpaperoidulle pellille soikea mureke.

Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Valuta murekkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha mureke
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5