Italialainen broileripata

12.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialainen broileripata

Ainekset

4 annosta
1 560 g marinoituja broilerin ohutleikkeitä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 3 rkl oliiviöjyä
5 400 g tomaattimurskaa
6 1 dl kuivaa valkoviiniä
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 laakerinlehti
9 1 tl timjamia
Pinnalle:
1 paahdettuja pinjansiemeniä
2 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 28 g
Proteiinia 37 g 148 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 687 6748
Energiaa kcal 403 1613

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele ja ruskista leikkeet nopeasti korkealaitaisessa pannussa ja nosta ne sitten syrjään. Älä huuhtele pannua välissä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, valkoviini ja mausteet sekä halutessasi suolaa. Nosta joukkoon leikkeet ja anna kypsyä hiljalleen n. 15 minuuttia. Nosta leikkeet lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä sekä hienonnettua persiljaa. Tarjoile tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5