Isoäidin pikkuleivät

9.12.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Isoäidin pikkuleivät

Isoäidin pikkuleivät leivotaan taikinatangoista, joiden keskellä kulkee marmeladiraita ja sokerikuorrute.

Ainekset

50 kappaletta
1 150 g voita tai margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 2 munaa
4 4 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 manteli- tai karvasmanteliaromia
Päälle
1 200 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
Koristeeksi
1 2 dl tomusokeria
2 1 rkl vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 524 g
Proteiinia 1 g 43 g
Rasvaa 3 g 137 g
Kuitua 0 g 11 g
Energiaa kJ 294 14707
Energiaa kcal 70 3515

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: manteli- tai karvasmanteliaromia

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita keskenään. Lisää manteli- tai karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi  ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja pursota siihen marmeladia. Paista tankoja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota seosta marmeladiraidan viereen. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5