Isoäidin kaalipata

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Isoäidin kaalipata

Ainekset

4 annosta
1 1 kpl pieni valkokaali
2 2 rkl öljyä
3 2 - 3 kpl porkkanaa
4 2 - 3 kpl sipulia
5 2 - 3 kpl valkosipulinkynttä
6 1 dl vettä
7 1 kpl kasvisliemikuutio
8 1 tl suolaa tai yrttisuolaa
9 1 - 2 rkl sinappia
10 1 tl maustepippureita tai korianterinsiemeniä
11 1 rkl valkoviinietikkaa
12 1 nippu ruohosipulia tai persiljaa
13 1 tl (kuminoita tai hienonnettua meiramia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 8 g 33 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 673 2691
Energiaa kcal 161 643

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi kaali. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää siihen kaali tai osa siitä. Ruskista keskilämmöllä hitaasti sekoittaen. Lisää pippurit. Vähennä lämpöä ja lisää loput kasvikset, vesi ja liemikuutio. Sekoita ja hauduta pata kannen alla hiljalleen kypsäksi. Mausta pata lopullisesti, sekoita ja hauduta vielä hetki.Tarjoa lisänä ruisleipää ja juustoa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: keräkaali pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5