Isän halstratut silakat

11.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Isän halstratut silakat

Kun Miia Salovaara oli lapsi, hän seurasi, miten isä Veikko Oksanen halstrasi silakoita. Silakat syötiin lämpiminä heti suolauksen jälkeen. Nyt herkusta nauttivat myös Miian lapset. Miia kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

5 annosta
1 1 kg silakoita tai 700 g silakkafileitä
2 3 l vettä
3 3 dl karkeaa merisuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 32 g 162 g
Rasvaa 14 g 71 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 079 5395
Energiaa kcal 258 1290

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Aloita kiehauttamalla vesi ja lisäämällä siihen suola. Sekoittele, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä.

Avaa silakat ja poista sisälmykset. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Valuta. Jos käytät silakkafileitä, taita ne kaksin kerroin kalan muotoon.

Aseta silakat halsteriin ja halstraa reilulla hiilloksella muutama minuutti molemmin puolin. Kalat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kunnolla väriä. Voi myös kokeilla kypsyyttä selkäevää nyppäisemällä. Jos se irtoaa helposti, silakat ovat kypsiä.

Irrota kalat halsterista ja kasta suolaliuokseen. Nopea käväisy suolaliuoksessa riittää.

Nauti heti lämpiminä herkkupaloina.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5