Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Irlantilainen kahvikakku

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

3 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
2 dl
(vajaa) vehnäjauhoja
2 rkl
Vahvaa kahvia

Kostutukseen

1 dl
Sokeroitua laimennettua kahvia tai appelsiinimehua

Täyte ja kuorrute

4 dl
Kuohukermaa
1 1/2 rkl
Murukahvia
2 kpl
Munaa
1 dl
Fariinisokeria

Koristeluun

Rouhittua tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää vehnäjauhot siivilän läpi. Nostele taikina varovasti sekaisin ja lisää jäähtynyt kahvi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kypsäksi.Vatkaa murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.Leikkaa kumottu jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta puolikkaat kahvilla tai appelsiinimehulla. Levitä väliin täytettä ja kokoa kakku. Levitä päälle loput kermaseoksesta ja koristele rouhitulla suklaalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.