IPA-jauhelihapihvit

25.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
IPA-jauhelihapihvit

Mehevien jauhelihapihvien salaisuus on IPA-olut, jota käytetään korppujauhojen turvottamiseen. Olutpihvit sopivat täydellisesti hampparin väliin!

Ainekset

4 annosta
1 2 dl IPA-olutta (esim. Keisari IPA, Nokian Panimo)
2 0,5 lihaliemikuutiota
3 1 dl korppujauhoja
4 400 g jauhelihaa
5 1 kananmuna
6 1 sipuli
7 2 tl vahvaa sinappia
8 1 tl paprikajauhetta
9 1 tl timjamia
10 0,25 tl (¼ tl) suolaa
11 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
Lisäksi
1 2 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 21 g 85 g
Rasvaa 26 g 103 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 580 6319
Energiaa kcal 378 1510

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kaada olut kattilaan, lisää puolikas liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.
  2. Sekoita jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Raasta kuorittu sipuli raastinraudan isolla terällä joukkoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
  3. Muotoile taikina neljäksi isoksi, noin 2–3 cm paksuksi pihviksi. Sivele ne molemmin puolin kevyesti öljyllä. Kuumenna grilli, parilla tai paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin 5–8 minuuttia.

    Vinkki Jauhelihapihvi paistuu tasaisemmin, kun muotoilet sen keskeltä hieman ohuemmaksi.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5