Intialainen papukeitto

18.12.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Intialainen papukeitto

Mausteinen kasviskeitto lämmittää mukavasti! Intialainen, ruokaisa papukeitto syntyy helposti valmiista papusekoituksesta. Keitossa on myös valkosipulia, tomaattisosetta, sitruunan mehua – ja monenlaisia mausteita. Hienonna keiton pinnalle halutessasi persiljaa tai korianteria ja tarjoa ranskankermanokareen kera.

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 porkkanaa
3 2 rkl öljyä
4 2 tl juustokuminaa
5 1 tl paprikajauhetta
6 3 valkosipulinkynttä
7 3 perunaa
8 1 l vettä
9 1,5 kasvisliemikuutiota
10 3 rkl tomaattisosetta
11 1 prk (285 /170 g) papusekoitusta (papumix)
12 0,5 sitruunan mehu
13 ripaus chilijauhetta
14 ripaus suolaa
15 ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
1 persiljaa tai korianteria
2 ranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 70 g
Proteiinia 6 g 23 g
Rasvaa 8 g 32 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 707 2829
Energiaa kcal 169 676

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: ranskankermaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan. Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle persiljaa tai korianteria. Tarjoile halutessasi ranskankermanokareen kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto pavut peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5