Intialainen linssipata

17.10.2011
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Intialainen linssipata

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynttä
3 2 rkl öljyä
4 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
5 2 tl garam masala -mausteseosta
6 1 tl juustokuminaa
7 0,5 tl kurkumaa
8 0,5 tl cayennenpippuria
9 1 kanelitanko
10 3 dl punaisia linssejä
11 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
12 3 dl vettä
13 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 134 g
Proteiinia 15 g 61 g
Rasvaa 8 g 30 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 1 114 4455
Energiaa kcal 266 1065

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit kasarissa öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja mausteet. Kääntele hetken aikaa, kunnes mausteet lämpenevät ja niistä irtoaa tuoksua. Huuhdo linssit siivilässä juoksevan kylmän veden alla Lisää kasariin linssit, tomaattimurska ja puolet vesimäärästä. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmenneet.Lisää lopuksi nestettä niin, että seos on mehukkaan pehmeää. Mausta suolalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: linssit pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5