Intialainen kukkakaali

13.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Intialainen kukkakaali

Intialaiset käyttävät paljon kukkakaalia ja maustavat sen reilusti. Uunissa paahdetun kukkakaalin voi tarjota joko alkuruokana jogurttikastikkeen kanssa, mutta se sopii myös lisäkeruoaksi.

Ainekset

4 annosta
1 1 kukkakaali
2 2 rkl öljyä
3 1 rkl voita
4 1 tl jauhettua korianteria
5 1 tl jauhettua juustokuminaa
6 1 tl currya
7 0,5 tl kanelia
8 0,25 tl kurkumaa
9 1 tl jauhettua inkivääriä
10 0,5 tl suolaa
11 0,25 tl mustapippuria
Lisäksi
1 minttua
2 korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 13 g
Proteiinia 3 g 11 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 479 1916
Energiaa kcal 114 458

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, puolita kukinnot. Sekoita öljy ja mausteet toisiinsa isossa kulhossa. Lisää kukkakaali ja kääntele seoksessa. Anna maustua hetki.
Asettele kukkakaalinkukinnot yhdeksi kerrokseksi uunivuokaan. Paahda 225-asteessa 15 minuuttia. Lisää voi ja kääntele kukkakaaleja. Paahda edelleen noin 5 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja silppua pinnalle minttua ja korianteria. Tarjoa jogurtin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kukkakaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5