Intialainen bataattimunakas

20.10.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Intialainen bataattimunakas

Ainekset

2 annosta
1 150 g bataattia
2 1 peruna
3 1 iso sipuli
4 1 valkosipulin kynsi
5 0,5 punainen paprika
6 0,5 vihreä chili
7 4 rkl öljyä
8 1 tl currya
9 0,5 tl intialaista maustesekoitusta
10 0,5 tl suolaa
11 4 kananmunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 42 g
Proteiinia 16 g 32 g
Rasvaa 38 g 77 g
Kuitua 4 g 8 g
Energiaa kJ 2 062 4123
Energiaa kcal 492 985

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi bataatti ja peruna pieniksi. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia, valuta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita, paprikaa ja chiliä keskilämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää curry ja intialainen mausteseos, jatka sekoitellen 5 minuuttia. Lisää peruna- ja bataattikuutiot, jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola, tarkista maku. Siirrä bataatti-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet bataattiseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Valuta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: bataatti muna munakas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5