Inkivääritiikerin kakku

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Inkivääritiikerin kakku

Ainekset

1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 2 tl vaniliinisokeria
5 2 tl leivinjauhetta
6 3,5 dl vehnäjauhoja
7 0,5 dl appelsiinitäysmehua
Tiikerikuvioon
1 75 g taloussuklaata
2 1 tl inkivääriä
3 (1 tl konjakkia)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 375 g
Proteiinia 47 g
Rasvaa 203 g
Kuitua 12 g
Energiaa kJ 14701
Energiaa kcal 3514

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot taikinan sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Erota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta. Sulata suklaa vesihauteessa ja se pienemmän taikinaosan sekaan. Mausta seos inkiväärillä.Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada vuokaan kerroksittain ensin vaaleaa, sitten tummaa ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa. Vedä taikinan keskelle ura jottei kakku kohoile keskeltä paistettaessa. Paista kakkua 170-175 asteessa noin tunnin ajan. Mikäli pinta tummuu paistamisen aikana liikaa peitä se leivinpaperilla tai foliolla. Kypsyyttä voi kokeilla hammastikun avulla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kahvikakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5