Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Inkiväärillä piristetty päärynähilloke

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Mausta päärynähilloke tuoreella inkiväärillä ja herkuttele puuron, jogurtin tai juustojen kanssa.

Ainekset

1 kg
(6-8 kpl) päärynöitä
2 1/2 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Vettä tai päärynämehua
1 - 2 rkl
Inkivääriä raastettuna
1/2 rkl
Limen mehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Kuutioi hedelmät ja laita ne kattilaan.

1 kg
(6-8 kpl) päärynöitä
2

Lisää hillosokeri, vesi, raastettu inkivääri ja limen mehu. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto pois hillokkeen pinnalta.

2 1/2 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Vettä tai päärynämehua
1 - 2 rkl
Inkivääriä raastettuna
1/2 rkl
Limen mehua
3

Purkita hilloke kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki: Vaihda päärynät omeniin ja keitä pirteänmakuinen omena-inkiväärihilloke.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.9.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

263

1103

0,2 g

59,4 g

59,4 g

7,8 g

0,6 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 rkl Inkivääriä raastettuna,

0,5 rkl Limen mehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli