Ilmapallokakku

27.1.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ilmapallokakku

Ainekset

16 annosta
Pohja
1 6 munaa
2 3 dl sokeria
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 1,5 dl perunajauhoja
5 1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 2 dl maitoa
Täyte
1 2 dl omenahilloa
2 2,5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
Kuorrutus
1 3 dl kermaa vaahdotettuna
2 1 rkl sokeria
Koristeluun
1 6 - 8 keksiä
2 1 dl mansikan makuista tomusokeria
3 1 rkl sitruunamehua
4 muutama pala tummaa suklaata
5 nonparelleja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 652 g
Proteiinia 5 g 75 g
Rasvaa 9 g 150 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 121 17930
Energiaa kcal 268 4285

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (esim. suorakaiteen muotoiseen) noin 4 litran kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Voit valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä, siten se on myös helpompi leikata. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta pohja maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet omenahillosta ja kermavaahdosta. Pane päälle toinen levy, kostuta ja täytä se. Nosta päälle kostutettu kansilevy. Peitä kakku kelmulla ja pane kevyt paino päälle. Anna kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Vaahdota kuorrutuksen kerma, mausta ja levitä ohuelti kakun pinnalle ja reunoille. Pursota loput koristeeksi kakun reunoille. Sekoita kulhossa tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko kuorrutus. Levitä veitsellä kuorrutetta keksien pinnalle ja anna niiden hetken aikaa jähmettyä. Nosta piparit kakun pinnalle ”ilmapalloiksi”. Sulata suklaa ja pursota siitä voipaperista tehdyllä tötteröllä ilmapalloille nauhat. Koristele kakunpinta vielä nonparelleilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kermakakku täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5