Iglukakku

27.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Iglukakku

Ainekset

Kääretorttupohja
1 4 kananmunaa
2 2 dl sokeria
3 2 dl vehnäjauhoja
Väliin
1 vadelmahilloa
Täyte
1 2 dl maitorahkaa
2 2 dl kuohukermaa
3 1 dl vadelmahilloa
4 200 g pakastevadelmia
5 4 liivatelehteä
Päälle
1 400 - 500 g valkosuklaata

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 507 g
Proteiinia 105 g
Rasvaa 237 g
Kuitua 18 g
Energiaa kJ 19290
Energiaa kcal 4611

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä taikina reunoilta hiukan paksummaksi, etteivät reunat kovetu. Paista 220 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista paistopaperi. Levitä vadelmahilloa torttupohjan päälle ja rullaa paperin avulla. Leikkaa torttu ohuiksi paloiksi ja vuoraa paloilla tiiviisti iglun muotoinen astia sisältäpäin.Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan ja lisää muut aineet liivatelehtiä lukuun ottamatta. Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä ja liuota ne sitten pieneen määrään kuumaa nestettä. Kaada seos täytteen sekaan ja kaada täyte kulhoon kääretorttupalojen päälle. Hyydytä kakkua kylmässä noin 3-4 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata suklaa hiljalleen kiehuvassa vesihauteessa. Levitä sula suklaa kakulle.

© SOK
Avainsanat: lotta suklaa vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5