Hyydytetty rommi-rusinakakku

20.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hyydytetty rommi-rusinakakku

Ainekset

15 annosta
1 400 g piparkakkuja
2 125 g sulatettua voita
Täyte
1 8 liivatelehteä
2 5 dl vispikermaa
3 400 g rommi-rusinarahkaa
4 0,75 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 0,75 dl vettä
Pinnalle:
1 200 g kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 365 g
Proteiinia 4 g 64 g
Rasvaa 26 g 388 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 1 446 21684
Energiaa kcal 346 5183

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Hienonna piparkakut esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Voit käyttää myös esimerkiksi pitkulaista reunavuokaa. Painele seos tasaiseksi.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rommi-rusinarahka sekä sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.

Kuumenna vesi esimerkiksi juomalasissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku veitsellä auttaen reunasta ja nosta vuoka pois. Koristele kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5