Hyydytetty lohipiiras

19.9.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hyydytetty lohipiiras

Hyydytetty lohipiiras on herkullinen suolapala kahvipöytään. Koristele kakku kylmäsavulohella ja tillillä.

Ainekset

12 annosta
1 1 paketti (180 g) kaurakorppuja
2 100 g margariinia
Täyte
1 4 liivatelehteä
2 300 g kylmäsavulohiviipaleita
3 1 punasipuli
4 1 ruukku tilliä
5 2 dl kuohukermaa
6 1 prk (200 g) katkaravun makuista tuorejuustoa
7 1 prk (200 g) kermaviiliä
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria
10 1 sitruunan mehu
Koristeluun
1 1 paketti (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
2 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 122 g
Proteiinia 10 g 116 g
Rasvaa 25 g 295 g
Kuitua 2 g 29 g
Energiaa kJ 1 278 15330
Energiaa kcal 305 3664

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa korput tehosekoittimessa jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Silppua lohiviipaleet. Kuori sipuli ja hienonna tillin kanssa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kermaviilin kanssa. Sekoita joukkoon sipulit, tilli ja mausteet. Nostele joukkoon kermavaahto ja lohipalat.

Liuota liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavulohella ja tillillä.

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5