Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyydytetty juustokakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Suolaisen juustokakun täyte kätkee sisälleen fetaa, paprikaa ja ruohosipulia. Koristele kakku salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.

Ainekset

250 g
Moniviljaleipää
1 dl
Sulatettua voita
1/2 dl
Maitoa

Täyte

4 kpl
Liivatelehteä
200 g
Yrttituorejuustoa
150 g
Fetajuustoa
2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Silputtua ruohosipulia
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Silputtua paprikaa
1 tl
Mustapippuria
2 dl
Vispikermaa

Päälle

1/2 kpl
Kurkkua
Oliiveja
Salaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. n. 25 cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna leipä kuorineen monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voi ja maito. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Silppua paprika ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili. Lisää murennettu feta, ruohosipuli- ja paprikasilppu. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Ota liivatteet vedestä ja sulata mikrossa.

Lisää liivateliuokseen pari lusikallista juustotäytettä, sekoita ja lisää se juustoseokseen. Kääntele sekaan kermavaahto. Mausta tarvittaessa suolalla. Painele noin 2/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle, levitä päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteen päälle loppu leipäseos ja kaada pinnalle loppu täyte.

Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Halkaise kurkku, poista siemenet ja kuutioi kurkku. Koristele salaatilla, kurkkukuutioilla ja oliiveilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

337

1411

27,8 g

18,0 g

14,3 g

3,1 g

1,3 g

6,4 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

1 dl Silputtua paprikaa,

1 tl Mustapippuria,

Oliiveja,

Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli