Hyrskypotut

26.5.2017
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hyrskypotut

Kesän paras lisäke tulee suoraan Savosta: kattilassa ronskisti ravistellut uudet perunat.

Ainekset

5 annosta
1 1 kg varhaisperunoita
2 2 l vettä + 1 tl suolaa
3 4 kevätsipulinvartta
4 1 ruukku tilliä
5 1 prk (250 g) ranskankermaa
6 50 g voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 170 g
Proteiinia 5 g 24 g
Rasvaa 23 g 113 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 1 531 7653
Energiaa kcal 366 1829

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pienet kypsyvät 10 minuutissa, isot 15–20 minuutissa.

Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kypsyessä.

Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma ja voi perunoiden joukkoon.

Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoile heti.

 

Vinkki: Voit käyttää ranskankerman tilalla myös smetanaa.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5