Hupsutuskakku

27.3.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hupsutuskakku

Korkeassa suklaakakussa on makea kreemipinta, välissä limellä mehustettuja mansikoita ja päällä komea keko herkkuja.

Ainekset

12 palaa
Pohja
1 6 dl vehnäjauhoja
2 2 dl kaakaojauhetta
3 2 tl leivinjauhetta
4 2 tl soodaa
5 100 g margariinia
6 3,5 dl sokeria
7 1,5 dl fariinisokeria
8 3 kananmunaa
9 3 dl piimää
10 2 dl kuumaa, vahvaa kahvijuomaa
Vaalea kreemi
1 150 g margariinia
2 2,5 dl tomusokeria
3 3 rkl kuohukermaa
Pinkki kreemi
1 150 g margariinia
2 2,5 dl mansikkatomusokeria
3 3 rkl kuohukermaa
Lisäksi
1 50 g suklaata (valkoista ja/tai tummaa)
2 500 g mansikoita tai vadelmia
3 1 limen mehu
4 pieniä pääsiäismunia tai karamelleja
5 tuoretta minttua, halutessasi

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 89 g 1068 g
Proteiinia 8 g 96 g
Rasvaa 23 g 276 g
Kuitua 5 g 58 g
Energiaa kJ 2 516 30191
Energiaa kcal 601 7216

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pieniä pääsiäismunia tai karamelleja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee pohjat. Voitele ja jauhota 2 vuokaa (halkaisija 15 cm). Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini. Sekoita se, kananmunat ja piimä jauhoihin. Lisää kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Jaa vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa ja laita kylmään.

Sulata suklaa, levitä ohuelti leivinpaperille ja pakasta. Tee kreemit eri astioissa. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini pehmeäksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää kerma ja vatkaa. Lusikoi pinkki kreemi pursottimeen.

Säästä marjoja koristeluun, viipaloi loput ja mausta limellä. Tasoita ja halkaise kakut. Pursota pohjalle kreemiympyrä. Täytä marjoilla. Kokoa muut kerrokset samoin. Peitä kakku ohuelti vaalealla kreemillä. Laita kylmään 20 minuutiksi.

Pursota pinkkiä kreemiä kakun alaosaan. Tasoita pinta. Kuorruta yläosa vaalealla. Tasoita kuumaan veteen kastetulla lastalla. Koristele kreemiruusukkeilla, marjoilla, karamelleilla ja suklaalohkoilla. Jos haluat pienemmän kakun, valmista ohje puolitettuna.

Video

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5