Hunajaiset taatelimuffinit

28.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunajaiset taatelimuffinit

Ainekset

12 kappaletta
1 250 g kivettömiä taateleita
2 2,5 dl vettä
3 1 dl juoksevaa margariinia
4 1 dl kermaviiliä
5 2 munaa
6 1,5 dl sokeria
7 3,5 dl vehnäjauhoja
8 1 tl leivinjauhetta
9 1 tl soodaa
10 1 rkl kaardemummaa
11 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 0,5 dl tomusokeria
3 2 rkl hunajaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 456 g
Proteiinia 5 g 64 g
Rasvaa 11 g 128 g
Kuitua 2 g 26 g
Energiaa kJ 1 136 13636
Energiaa kcal 272 3259

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele taatelit ja nosta ne kiehuvaan veteen. Keitä noin 5-10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut. Anna jäähtyä. Sekoita taatelisoseeseen juokseva margariini ja kermaviili. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taatelisose.Nostele muffinivuokiin ja kypsennä 175 asteessa 25-30 minuuttia. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja sivele jäähtyneiden muffinien pinnalle. Voit vielä koristella nokareella hunajaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5