Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

15.11.2008
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 200 g punajuurta
2 1 paketti maustamatonta tofua
3 0,5 dl auringonkukan siemeniä
4 0,5 dl pinjansiemeniä
5 1 rkl fariinisokeria
6 1 rkl hunajaa
7 1 ruukku jääsalaattia
8 1 punasipuli
9 0,5 ruukku basilikaa
Kastike:
1 0,25 dl oliiviöljyä
2 2 rkl punaviinietikkaa
3 1 tl hunajaa
4 0,5 - 1 tl suolaa
5 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 54 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 8 g 31 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 603 2411
Energiaa kcal 144 576

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: punajuuri tofu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5