Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

200 g
Punajuurta
1 kpl
Maustamatonta tofua
1/2 dl
Auringonkukan siemeniä
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Hunajaa
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruukku basilikaa

Kastike:

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Hunajaa
1/2 - 1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.