Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajainen juustokakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Pohja

125 g
Rasvaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
3 dl
Jauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 kpl
Isoa munaa tai 6 pientä
2 dl
Rahkaa
1 dl
Hunajaa

Päälle

4 dl
Vadelmia
1 1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pohja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja viimeiseksi jauhoseos. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa ainakin täytteen valmistamisen ajan.

Täyte

Notkista tuorejuusto. Sekoita sokeri ja jauhot keskenään ja lisää tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää lopuksi rahka ja hunaja. Kaada täyte vuokaan.Paista 175 asteessa 1,5 tuntia. Peitä pinta foliolla, jos se alkaa tummua. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista niin kauan, että kakku on keskeltäkin kypsä, noin 20 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa. Näin voit välttää kakun pinnan halkeamisen. Kun kakku on jäähtynyt, jätä se vuokaan ja peitä kelmulla. Pidä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli. Koristele marjoilla.Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa. Näin voit välttää kakun pinnan halkeamisen. Kun kakku on jäähtynyt, jätä se vuokaan ja peitä kelmulla. Pidä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli.

Koristelu

Koristele marjoilla.Valmista päälle hyytelö. Mittaa vesi ja hyytelösokeri kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Sivele hieman jäähtynyt hyytelö marjojen päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.