Hunajainen juustokakku

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunajainen juustokakku

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 125 g rasvaa
2 1 dl sokeria
3 1 kpl muna
4 3 dl jauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 dl sokeria
3 1,5 dl vehnäjauhoja
4 5 isoa munaa tai 6 pientä
5 2 dl rahkaa
6 1 dl hunajaa
Päälle
1 4 dl vadelmia
2 1,5 dl vettä
3 0,5 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 519 g
Proteiinia 14 g 140 g
Rasvaa 23 g 230 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 979 19789
Energiaa kcal 473 4730

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pohja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja viimeiseksi jauhoseos. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa ainakin täytteen valmistamisen ajan.

Täyte

Notkista tuorejuusto. Sekoita sokeri ja jauhot keskenään ja lisää tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää lopuksi rahka ja hunaja. Kaada täyte vuokaan.Paista 175 asteessa 1,5 tuntia. Peitä pinta foliolla, jos se alkaa tummua. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista niin kauan, että kakku on keskeltäkin kypsä, noin 20 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa. Näin voit välttää kakun pinnan halkeamisen. Kun kakku on jäähtynyt, jätä se vuokaan ja peitä kelmulla. Pidä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli. Koristele marjoilla.Katkaise virta ja anna kakun jäähtyä uunissa. Näin voit välttää kakun pinnan halkeamisen. Kun kakku on jäähtynyt, jätä se vuokaan ja peitä kelmulla. Pidä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten yön yli.

Koristelu

Koristele marjoilla.Valmista päälle hyytelö. Mittaa vesi ja hyytelösokeri kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Sivele hieman jäähtynyt hyytelö marjojen päälle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5