Hunaja-yrttimaustettu broileri

25.3.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunaja-yrttimaustettu broileri

Ainekset

4 annosta
1 1 pakastebroileri
2 25 g voita
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 dl hienonnettuja yrttejä
5 suolaa
6 rouhittua mustapippuria
7 1 sitruuna
8 2 rkl hunajaa
9 1 dl valkoviiniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 34 g
Proteiinia 53 g 211 g
Rasvaa 40 g 162 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 2 621 10483
Energiaa kcal 626 2506

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata broileri jääkaapissa reilun vuorokauden ajan. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita notkistettu voi, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnetut yrtit ja sitruunan raastettu kuori.Halkaise sitruuna ja työnnä puolikas broilerin vatsaonteloon. Irrota kädellä varovasti broilerin nahka ja työnnä maustevoi nahan alle. Sido broilerin jalat vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta broileri uunivuokaan. Levitä voita myös nahan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hunaja, valkoviini ja puolen sitruunan mehu. Valuta broilerin päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele broileria vuokaan valuneella liemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta ja koivet irtoavat hyvin luista.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5