Hunaja-juustopiirakka

22.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunaja-juustopiirakka

Ainekset

6 annosta
1 2 dl vehnäjauhoja
2 1 rkl sokeria
3 suolaa
4 75 g voita tai margariinia
5 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 200 g raejuustoa
2 1 sitruunan kuori
3 1 rkl hunajaa
4 4 rkl sokeria
5 2 munaa
PInnalle:
1 kanelia
2 hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 173 g
Proteiinia 10 g 60 g
Rasvaa 13 g 78 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 138 6829
Energiaa kcal 272 1632

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola keskenään. Nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään noin tunnin ajaksi. Painele taikina voideltuun 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan piirasvuokaan. Leikkaa foliosta reunasuoja paistamisen ajaksi, jotta reunat eivät valu liikaa. Esipaista pohjaa 175 aseessa noin 15 minuuttia. Poista folio ja anna pohjan hieman jäähtyä. Sekoita keskenään raejuusto, huolellisesti pestyn sitruunan kuori, hunaja sekä sokeri. Riko munien rakenne ja yhdistä ne juustoseokseen. Kaada seos piirasvuokaan pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa vielä noin 40 minuuttia. Ripottele pinnalle jauhettua kanelia ja tarjoa lisäksi juoksevaa hunajaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras raejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5