Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hummus

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täyteläinen hummus on helppo ja nopea valmistaa säilykekikherneistä. Maukas Lähi-idän kikhernetahna toimii leivän päällä, dippinä kasviksille ja vaikka pastakastikkeena.

Ainekset

380 g
(1 tlk) kikherneitä (säilyke)
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tahinia
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vettä
1 kpl
valkosipulinkynsi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen.

380 g
(1 tlk) kikherneitä (säilyke)
2

Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta.

2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tahinia
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vettä
3

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon.

1 kpl
valkosipulinkynsi

Vinkki: Kokoa hummuksesta ja grillikasviksista ruokaisa hummusplatteri. Valmista kaksin- tai kolminkertainen annos hummusta ja grillaa tai paahda uunissa erilaisia kasviksia. Asettele kasvikset hummuksen päälle ja viimeistele yrteillä ja rypsi- tai oliiviöljytilkalla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta pasanen
Julkaistu: 27.3.2006
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

142

593

7,3 g

1,0 g

11,3 g

0,7 g

3,5 g

5,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli