Hummus

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hummus

Kikherneistä valmistettava maukas hummus sopii leivän päälle tahnaksi tai dippikastikkeeksi. Katso helppo hummusohje!

Ainekset

6 annosta
1 1 prk säilykekikherneitä
2 1 valkosipulin kynsi
3 2 tl kasvisfondia
4 0,5 dl oliiviöljyä
5 1 dl persiljaa
6 mustapippuria rouhittuna
7 0,25 tl tabascoa tai 2 tl sitruunamehua
Koristeluun:
1 paprikajauhetta
2 korianteria tai persiljaa halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 54 g
Proteiinia 4 g 26 g
Rasvaa 9 g 54 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 559 3354
Energiaa kcal 134 802

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Brunssi
Ruokatyypit Kastikkeet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta kikherneet. Sekoita kikherneet, kuoritut ja paloitellut valkosipulin kynnet, fondi ja oliiviöljy tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa. Lisää silputtu persilja ja mausteet ja sekoita vielä. Siirrä tarjoiluastiaan, peitä kelmulla ja säilytä kylmässä. Tarjoa leivän ja keksien päällysteenä tai dippikastikkeena. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua paprikajauhetta sekä halutessasi persiljaa tai korianteria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: dippikastike kikherne
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5