Hovin torttu

28.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hovin torttu

Ainekset

6 annosta
1 2 munaa
2 0,75 lasillista sokeria
3 0,75 lasillista vehnäjauhoja
4 50 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
5 1 valmis torttupohja tai omatekoinen torttu
Päälle
1 1 - 2 dl sokeroitua ja vedellä laimennettua sitruunamehua
2 isoja marenkeja
3 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
1 valmista suklaakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 204 g
Proteiinia 5 g 28 g
Rasvaa 20 g 122 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 422 8532
Energiaa kcal 340 2039

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja jauhota torttuvuoka (piirasvuoka) leivontamargariinilla ja korppujauheella. Jos korppujauhetta ei ole, sopivat mannasuurimot tai mantelirouhe. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vatkaa sokeri ja munat jäykäksi vaahdoksi.Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sekoita ne varovasti munavaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi sulatettu ja hiukan jäähtynyt rasva. Kaada taikina piirasvuokaan ja kypsennä uunin alaosassa 10-15 minuuttia vuoan paksuudesta riippuen.Kumoa valmis torttu vadille ja kostuta sopivan makealla ja happoisella sitruunamehulla. Vaahdota kerma ja mausta se halusi mukaan vanilliinisokerilla. Lado tortun päälle vuorotellen marenkeja ja kermavaahtoa korkeaksi keoksi. Jos haluat, voit pilkkoa väliin myös banaania, mutta silloin torttu on tarjottava heti, ettei banaani tummu.Valuta päälle suklaakastiketta.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kahvikakku kermakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5