Homejuusto-pähkinäpuustit

27.10.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Homejuusto-pähkinäpuustit

Suolaisen makeat puustit maistuvat sekä teen että glögin seurana.

Ainekset

18 kappaletta
1 50 g hiivaa
2 5 dl maitoa
3 2 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 2 tl suolaa
6 0,5 rkl (1/2 rkl) kardemummaa
7 16 dl vehnäjauhoja
8 3 dl mantelijauhetta
9 200 g voita
Täyte
1 2 pakettia (300 g) sinihomejuustoa
2 250 g kivettömiä taateleita
3 4 rkl juoksevaa hunajaa
4 200 g pähkinäsekoitusta
5 4 dl kermaviiliä
Voiteluun
1 1 muna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 63 g 1140 g
Proteiinia 16 g 287 g
Rasvaa 27 g 483 g
Kuitua 4 g 69 g
Energiaa kJ 2 348 42257
Energiaa kcal 561 10100

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset, Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ja jäähdytä voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola, kardemumma, mantelijauhe ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vähitellen kaikki paitsi 2 dl jauhoja. Lisää voisula, vaivaa hyvin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi eli noin 1 tunti.
Sekoita paketillinen murennettua juustoa kermaviilin joukkoon. Silppua taatelit ja rouhi pähkinät. Kauli taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä levyille juusto-kermaviiliseos ja ripottele päälle pähkinät, taatelit ja loppu juusto murennettuna. Valuta päälle hunajaa. Kääri levyt pitkältä sivulta rulliksi. Jätä saumakohta alapuolelle.
Leikkaa rullista terävällä veitsellä kolmikulmaisia paloja. Nosta palat pystyyn niin, että kapea kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta pöytää kohti. Kohota puusteja liinan alla 20 minuuttia. Voitele vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5