Hirssirieskat

25.2.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hirssirieskat

Hirssirieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ainekset

10 kappaletta
1 3 dl piimää
2 25 g juoksevaa margariinia tai voita
3 2 dl hirssihiutaleita
4 1 dl perunahiutaleita (Mummon)
5 0,75 tl suolaa
6 2 rkl perunajauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 159 g
Proteiinia 3 g 29 g
Rasvaa 3 g 33 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 444 4444
Energiaa kcal 106 1062

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita piimän joukkoon rasva, hirssi- ja perunahiutaleet, suola sekä perunajauhot. Kääntele ainekset tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Pyöritä leivinpöydällä tanko ja leikkaa kymmeneen palaan.

Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja painele litteiksi rieskoiksi. Vedä veitsellä ristiviiltokuviot pintaan. Paista rieskat 250-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hirssi rieska
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5