Hirssi-kikhernesalaatti

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hirssi-kikhernesalaatti

Ainekset

20 annosta
1 1 paketti (450 g) kuorittua hirssiä
2 1,5 l vettä
3 1 tl suolaa
4 1 rkl öljyä
Lisäksi
1 2 prk (à 380/230 g) säilykekikherneitä
2 500 g kirsikkatomaatteja
3 2 ruukkua jääsalaattia
Kastike
1 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa
2 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
5 1 ruukku tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 378 g
Proteiinia 4 g 88 g
Rasvaa 6 g 125 g
Kuitua 2 g 47 g
Energiaa kJ 632 12644
Energiaa kcal 151 3022

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista hirssi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne vedellä. Lisää kikherneet hirssiin.

Yhdistä kastikeainekset ja kaada kastike kuuman hirssin joukkoon. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Lisää tomaatit hirssi-kikherneseokseen.

Huuhtele salaatti ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Annostele salaatti tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Lisää päälle hirssi-kikherne-kirsikkatomaattiseos.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5