Hiillostetut silakat

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1 kg isoja verkkosilakoita
2 1 rkl karkeaa merisuolaa
3 tilliä ja ruohosipulia, halutessasi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 0 g
Proteiinia 162 g
Rasvaa 71 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 5395
Energiaa kcal 1290

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Huuhtaise kalat nopeasti tai pyyhi sisältä puhtaiksi. Öljyä halsteri hyvi hieromalla sen pinnoihin öljyä. Lado kalat limittäin halsteriin ja kypsennä ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta ruskeatäpläiseksi suoraan hehkuvalla hiilloksella, yhteensä 1 minuutti. Nosta kalat halsterissa sitten kauas hiilistä tai lämmönlähteestä ja jatka kypsennystä kummaltakin puolen noin 2 minuuttia, jolloin kalat ovat täysin kypsiä. Kypsyyden tiedät evää nyhtäisemällä. Kypsän kalan evä irtoaa kerralla. Ota kalat halsterista ja lado kulhoon tai kiedo paperiin. Ripota väliin suola ja yrttejä, jos haluat. Suolautuminen kestää 10-15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5