Herukkainen raakakakku

26.5.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herukkainen raakakakku

Raakakakun valmistuksessa ei tarvita jauhoja eikä uunia. Pohja valmistuu pähkinöistä ja taateleista, täytteeseen makua antavat pähkinä ja mustaherukat.

Ainekset

10 annosta
1 2 pussia (à 70 g) pekaanipähkinöitä
2 8 kuivattua, kivetöntä taatelia
3 ripaus sormisuolaa
Täyte
1 300 g cashewpähkinöitä
2 200 g pakastemustaherukoita
3 1,5 dl kookosöljyä
4 1 dl hunajaa
5 3 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 215 g
Proteiinia 8 g 85 g
Rasvaa 37 g 366 g
Kuitua 5 g 49 g
Energiaa kJ 1 878 18778
Energiaa kcal 449 4488

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään tunniksi tai yön yli. Siirrä pekaanipähkinät, taatelit ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja tasaiseksi, kunnes seos on tahmeaa. Painele pähkinäpohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Sulata mustaherukat huoneenlämmössä. Valuta cashewpähkinöistä vesi pois. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä juoksevaksi. Pese monitoimikoneen kulho ja aja täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pähkinäpohjan päälle. Siirrä kakku pakastimeen tunniksi. Ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Säilytä kakku jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5