Hernerokka

23.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hernerokka

Ainekset

8 annosta
1 500 g kuivattuja herneitä
2 2 l vettä
3 1 iso sipuli
4 1 porkkana
5 600 g porsaan lapaa tai potkaa
6 2 lihaliemikuutiota
7 1 - 2 tl suolaa
8 2 tl meiramia
9 2 rkl sinappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 263 g
Proteiinia 26 g 206 g
Rasvaa 14 g 110 g
Kuitua 7 g 59 g
Energiaa kJ 1 516 12129
Energiaa kcal 362 2899

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada herneet ja kylmä vesi kattilaan ja anna liota yön yli. Hienonna sipuli ja kuorittu porkkana pieniksi kuutioiksi. Lisää ne hernekattilaan lihan sekä liemikuutioiden kanssa. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Sekoita välillä, ettei keitto tartu pohjaan.Keitto on valmista, kun herneet ovat soseutuneet. Nosta keitosta lihat, poista mahdollinen luu ja paloittele lihat pienemmiksi annospaloiksi. Lisää lihat takaisin keittoon ja mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla. Lisää tarvittaessa nestettä.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5