Hernekeitto

25.1.2017
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hernekeitto

Tarjoa keiton kanssa pekonia, smetanaa ja sinappia.

Ainekset

8 annosta
1 500 g kuivattuja herneitä
2 2,5 l vettä
3 2 porkkanaa
4 150 g juuriselleriä
5 2 sipulia
6 2 tl suolaa
7 1 tl mustapippuria
8 3 tl meiramia
Lisäksi
1 125 g pekonia
2 1 - 2 dl smetanaa
3 sinappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 271 g
Proteiinia 14 g 114 g
Rasvaa 17 g 138 g
Kuitua 8 g 64 g
Energiaa kJ 1 466 11732
Energiaa kcal 350 2804

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota herneitä yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja pane herneet kattilaan. Lisää vesi ja silputut sipulit. Anna kiehua hetki ja kuori pois pinnalle nouseva vaahto. Lisää suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 2 tuntia. Lisää kuutioidut juurekset ja keitä vielä noin 1/2 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta meiramilla ja lisää muita mausteita tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa paistettua ja murennettua pekonia, smetanaa ja sinappia.

 

 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: herne pekoni smetana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5