Hernekeitto pekonilla

27.2.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hernekeitto pekonilla

Tuunaa hernekeittoa pekonilla. Nauti keitto ruisleivän kanssa.

Ainekset

8 annosta
1 500 g kuivattuja herneitä
2 2,5 l vettä
3 350 g pekonia
4 1 iso sipuli
5 3 porkkanaa
6 100 g selleriä
7 2 - 3 rkl sinappia
8 1 - 1,5 tl suolaa
9 meiramia halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 274 g
Proteiinia 17 g 139 g
Rasvaa 17 g 138 g
Kuitua 8 g 66 g
Energiaa kJ 1 527 12218
Energiaa kcal 365 2920

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Huuhtele herneet ja laita ne likoamaan kylmään veteen yön yli. Keitä herneitä liotusvedessä ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin tunti.

Paista pekoni pannulla ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja suikaloidut porkkanat ja selleri. Kääntele hetki pannulla ja lisää hernekeiton joukkoon. Mausta sinapilla ja suolalla sekä halutessasi ripauksella meiramia. Jatka keittämistä vielä tunti.

Vinkki! Mikäli käytät sianlapaa tai -potkaa, lisää 300–500 g lihaa herneiden joukkoon jo keittämisen alkuvaiheessa. Poista lihasta mahdollinen luu ja paloittele se keiton joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: herne pekoni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5