Herne-rucolakeitto

22.3.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herne-rucolakeitto

Ainekset

2 annosta
1 1 pieni sipuli
2 1 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl vehnäjauhoja
4 1 pussi pakasteherneitä (200 g)
5 5 dl kasvis- tai kanalientä
6 1 ruukku rucolaa
7 75 g sulatejuustoa
8 1 rkl sitruunamehua
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 35 g
Proteiinia 14 g 29 g
Rasvaa 18 g 36 g
Kuitua 4 g 9 g
Energiaa kJ 1 258 2515
Energiaa kcal 300 601

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kattilaan herneet ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esim. parmesaanilastujen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Arto Vuohelainen
© SOK
Avainsanat: herne kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5