Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herne-rucolakeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Ruukullinen rucolaa antaa hernekeitolle makua ja lisää vihreää väriä.

Ainekset

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Vehnäjauhoja
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
5 dl
Kasvislientä
1 kpl
Ruukku rucolaa
75 g
Sulatejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kattilaan herneet ja kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä.

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Kasvislientä
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
2

Lisää joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele esimerkiksi parmesaanilastuilla ja muutamalla rucolanlehdellä.

1 kpl
Ruukku rucolaa
75 g
Sulatejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

307

1289

19,0 g

7,0 g

17,0 g

8,0 g

4,0 g

14,5 g

5,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli